Cik kalcija ir jogurtā?

Izveidots Trešdiena, 25 Janvāris 2017

Uz šo jautājumu centās atbildēt Jauno ķīmiķu skolas dalībnieki 19. janvārī.

wp 20170119 013wp 20170119 009

Pasniedzēja Lauma Buša šoreiz piedāvāja skolēniem papildināt iemaņas darbā ar titrēšanas metodi. Mērķis bija noskaidrot- cik daudz jogurta “Kārums” būtu jāizdzer, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamo dienas kalcija daudzumu. Skolēni mācījās paņemt iesvaru, sagatavot šķīdumus, filtrēt, titrēt, strādāt ar dažāda veida pipetēm, kā arī veikt aprēķinus. Laiks paskrēja nemanot. Priecēja skolēnu zinātkāre, sadarbība, izpalīdzība un savstarpējais, pozitīvai humoriņš visas nodarbības laikā.

Ceru, ka kāds no skolēniem iepazīto metodi varbūt izmantos savā pētnieciskajā darbā.

Skolotāja Anda Deksne

2011. Copyright © Valmieras Valsts Ģimnāzija. All rights reserved.
By: Fresh Joomla templates